Consultația reprezintă primul pas în comunicarea dintre medic și pacient, de aceea îi acordăm o atenție specială.Vom face tot ce ne stă în putință să vă demonstrăm că “frica de dentist” nu este justificată. Pe masură ce vă veți cunoaște medicul dentist și vă veți câștiga încrederea în el și în ceilalți membri ai clinicii, veți realiza că temerile au dispărut, iar grija pentru sănătatea dumneavoastră dentară va ajunge un obicei normal din viața fiecăruia.
Sedarea conștientă intravenoasă este efectuată de un medic anestezist,care va fi alături de medicul chirurg pe tot parcursul procedurii și va monitoriza starea de conștiență a pacientului, care nu va simți nici o durere, dar va rămâne în continuare suficient de conștient pentru a colabora la succesul intervenției, urmând sfatul medicului.
Sedarea conștientă sporește efectul anestezicului local, scade pragul dureros, minimizează percepția timpului, elimină frica de dentist, anxietatea, stresul, disconfortul, neliniștea, nervozitatea și nerăbdarea, inhibă reflexul de vomă și lasă o senzație plăcută de bunăstare.
Procedurile de curățare profesională asigură o curățare completă. Acestea au un rol esențial în prevenția afecțiunilor stomatologice, procedurile de profilaxie dentară aducând beneficii atât la nivelul sănătății dentare, cât și din punct de vedere estetic.
Odontoterapia reprezintă ramura medicinii dentare care se ocupă cu tratamentul leziunilor carioase (caria dentară).
Diversele probleme ale dinților, de la caria simplă până la complicații grave ale acestora, pot fi eliminate cu ajutorul tratamentelor odontologice corespunzătoare. Tratamentele presupun refacerea structurii și a funcționalității dinților afectați, cu ajutorul unor materiale și tehnici moderne, care permit obținerea de rezultate durabile și perfect estetice.
Caria dentară apare atunci când bacteriile din cavitatea bucală produc acizi care atacă dintele. Netratată, caria dentară se poate complica cu infecții și poate duce chiar la pierderea dintelui.
Procedurile de curățare profesională asigură o curățare completă. Acestea au un rol esențial în prevenția afecțiunilor stomatologice, procedurile de profilaxie dentară aducând beneficii atât la nivelul sănătății dentare, cât și din punct de vedere estetic.
Parodontologia se ocupă cu tratarea părților de susținere a dinților (gingie, ligamente, os alveolar).
Aceste structuri sunt supuse mai multor afecțiuni, iar parodontoza și retracția gingivală sunt din ce în ce mai frecvente, și cu consecințe serioase, mai ales că majoritatea pacienților nu conștientizează apariția afecțiunii decât tardiv.
Factorii care contribuie la boala parodontală sunt: fumatul, o igienă precară, alimentația săracă în vitamine și minerale, diabetul, stresul și unele modificări hormonale.
Tratamentele dinților copiilor sunt esențiale deoarece pierderea precoce a dinților temporari (de lapte) poate provoca diverse complicații de erupție ale dinților definitivi, cu repercusiuni în viața adultă.
De aceea, tratamentul precoce al oricărei afecțiuni este extrem de important, ca și folosirea unor metode moderne care previn apariția cariilor la vârste fragede. De asemenea, copiii trebuie educați de mici în vederea îngrijirii corecte a dinților.
Intervențiile de chirurgie dentară sunt printre cele mai temute tratamente stomatologice, însă sunt extrem de importante, ele fiind întotdeauna parte dintr-un tratament complex de reabilitare orală.
De cele mai multe ori aceste operații preced aplicarea unor proteze, lucrări protetice sau implanturi dentare.
Implantul este un șurub realizat din zirconiu sau titan în combinație cu alte aliaje și are rol în înlocuirea unuia sau a mai multor dinți-lipsă. De asemenea, poate susține o lucrare fixă la pacienții care până acum aveau doar opțiunea unei proteze dentare mobile.
Beneficul implantului dentar față de alte sisteme de înlocuire a dinților-lipsă este faptul că acesta se fixează direct în os, îndeplindind cu succes funcția dintelui pierdut.
Protetica dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților sau reabilitarea orală complexă a arcadelor dentare. În momentul în care, din diferite motive, unul dintre dinți nu mai poate fi menținut în cavitatea bucală, extracția dentară este recomandată de către medic.
Cauzele care motivează extracția dentară pot fi de mai multe tipuri: coroana dintelui este complet distrusă și nu poate susține o lucrare dentară, nu se poate efectua tratamentul de canal corespunzător, dintele s-a fisurat în urma unei lovituri ori a unei mușcături foarte puternice.
Terapia endodontică este printre cele mai practicate proceduri stomatologice și se realizează atunci când nervul dintelui este inflamat sau infectat, dorindu-se diminuarea riscului de devitalizare a dintelui (scoaterea nervului), cu precădere salvarea dintelui deteriorat.
În urma tratamentului endodontic, dintele își păstrează rolurile biologice și mecanice, fiind hrănit de către țesuturile din jur.
Ortodonția este acea ramură a stomatologiei care se ocupă de alinierea dinților și corectarea ocluziei (mușcăturii) cu ajutorul aparatelor ortodontice.
Tratamentul ortodontic face ca zâmbetul dumneavoastră să arate fabulos, iar acesta va dura toată viața. De asemenea, tratamentul ortodontic va face ca intreaga față să arate mai frumos, prin corectarea rapoartelor dintre cele două maxilare și prin schimbarea formei acestora.
Dacă vrei să îți corectezi dinții, atunci trebuie să urmezi un tratament ortodontic. Astfel de tratamente implică aplicarea unei presiuni ușoare asupra dinților în crestere sau care deja au crescut, prin fixarea unui aparat dentar.
Procedurile estetice minim invazive sunt menita să mențină sau să restabilească aspectul tânăr al pielii dumneavoastră, să amelioreze defecte sau să corecteze imperfecțiuni. Augmentarea buzelor, modelarea pomeților și refacearea volumului facial, se face în prezent cu mai multe substanțe, dar cele mai eficiente sunt cele cu acid hialuronic. Calitatea acidului hialuronic utilizat reprezintă un factor important pentru obținerea unor rezultate deosebite din punct de vedere estetic, dar și pentru menținerea lor pentru un timp îndelungat.
Completează formularul și te vom contacta în scurt timp pentru confirmare.
0721. 674. 621
Bulevardul Profesor Doctor Gheorghe Marinescu 8, București, 061344
contact@drnikycumpata.com
Luni: 13:00 - 20:00
Miercuri: 13:00 - 20:00
Joi: 13:00 - 20:00
Sună acum!